מסע צילום בדרום הודו - מדינת קרלה
12 ימים-11 לילות בין התאריכים 16.1.23-27.1.23
בקרלה יש כל מה שצלם מבקש בהגיעו לגלות תרבות חדשה: אנשים חמים ומקבלי פנים, שווקים תוססים ומלאי חיים, אינספור הזדמנויות לצילומי פורטרט מזדמנים ומבוימים, טבע ונוף מהיפים בעולם. קרלה היא מהאקזוטיות במדינות הודו, פינה רגועה יחסית בתוך הכאוס ההודי המוכר. זוהי ארץ יפהפייה הנמצאת בדרום מערב הודו, היא משופעת בטבע טרופי, מטעי תה עצומים ותעלות מים רבות המחברות בין אגמים ונחלים. כל אלה מעוטרים בעצי קוקוס שנטועים בכל מקום. קרלה ידוע גם בתבלינים שלה עת היותה מרכז סחר מרכזי.
מסלול הטיול:
יום 1: 16.1.23 ת"א-הודו (Bangalore)
נפגש בשעת צהרים בנמל התעופה בן גוריון ונצא לטיסה הארוכה לכיוון הודו. עצירת ביניים בדובאי ובהמשך נחיתה בהודו (באנגלור-(Bangalore בשעה 03:05 לפנות בוקר-יום מלא לפנינו!
יום 2: 17.1.23 Bangalore-Hassan
ישר משדה התעופה, לאחר מפגש עם המדריך/ה, נצא לשוק KR אשר פותח הזדמנויות צילום רבות, כולל צילומים בשוק הפרחים. אחרי טעימה ראשונה מהודו נלך למלון לארוחת בוקר ולאחריה נצא לכיוון חסן (185 ק"מ-4 שעות) דרך סראבבלאגולה (SravanaBalagola) ולהלבידו (Halebidu). הלבידו היא הבירה העתיקה של אימפריית הויסלה (Hoysala) אשר נוסדה בתחילת המאה ה-11 בשם Dvarasamudra. היא נהרסה על ידי צבאות סולטנות דלהי ב-1311 וב-1327 ולאחר מכן ננטשה ואז שונה שמה להלבידו או הלביד. נבקר במקדש Hoyasaleswara המרשים. ארוחת ערב עם לינה במלון.
יום 3: 18.1.23 Hassan-Mysore
נצא לכיוון בלור ( (Belurהשוכנת על גדות נהר יאגאצ'י, אשר הייתה הבירה של אימפריית הויסלה לפני 800 שנה לפני שהיא הועברה להלבידו הסמוכה. כיום, בלור היא עיר קטנה המבוססת על הצמחייה המפוארת שלה והיא זוכה לתהילה של אחד המונומנטים הגדולים ביותר של אמנות ימי הביניים בהודו. נבקר במקדש צ'נאקסווארה שנבנה בשנת 1120 לספירה. המקדש, מאבן שחורה מלוטשת עם עמודים עשויים בצורה מושלמת. תהיה לנו הזדמנות לחקור יותר חיי הכפר ולבקר במפעל לייצור ג'אגרי. כאן עגלות שוורים וטרקטורים עמוסים בקנה סוכר נפוצים מאוד. מאוחר יותר ניסע למיסור (160 ק"מ-4 שעות) בדרך נבקר ב-Seringapatam בדרך שפירושו "נמל אדון העולם" . שם נמצא אתר דתי עתיק באי בנהר קוברי. המשך בנסיעה ל-Mysore. עם ההגעה צ'ק-אין במלון ולאחר מכן ביקור בארמון מייסור. מייסור היא עיר של ארמונות, אבל המפואר מכולם הוא ארמון מייסור הידוע לפעמים גם כארמון הראשי. אחת התמונות הבלתי נשכחות ביותר של העיר היא דמותו של ארמון מייסור המואר על רקע השמים השחורים הכהים. נדרשים תשעים ושבעה אלף נורות כדי לייצר את התמונה הקסומה הזו של הארמון. הארמון ממוקם באמצע העיר ומהווה תזכורת לפאר של תקופה ומהווה היום אוצר לאומי שלא יסולא בפז. ארוחת ערב עם לינה במלון.
יום 4: 19.1.23 Mysore
לאחר ארוחת הבוקר נסע למקדש סומנתפור (Somnathpur)-מקדש זה שנבנה בשנת 1270 מוקדש לשיבה (Shiva) ומהווה דוגמה נפלאה לארכיטקטורת הויסלה (Hoysala) עם פסלים מרהיבים ומסביב לבסיס החיצוני חצובים תקריות מהאפוסים ההינדיים. האזור כולו ירוק ושופע, זהו אזור חקלאי עשיר. ננסה להראות לך את תהליך אריגת המשי (בהתאם לעונה ולזמן) ובנוסף נחלוף על פני כפרים רבים בדרך, מה שיאפשר הזדמנויות צילום בשפע. ארוחת ערב עם לינה במלון.
יום 5: 20.1.23 Mysore-Calicut
ביקור מוקדם בבוקר בשוק Devaraja הצבעוני - למבקר בעיר זו שוק Devaraja הוא מקום מתאים לטעום מחיי היומיום של האנשים המקומיים (מיזוריים, כפי שהם מכונים). עם יותר מ-100 שנות היסטוריה, שוק זה מחובר היטב למורשת של מייסור (Mysore). זוהי דוגמה טובה של שוק הודי מסורתי צבעוני, רועש, תוסס וקצת כאוטי. אין כאן מושג של 'אחסון קר', הכל גולמי, ישר מהחווה ומהשוק ועד לבתים. סוחרים בשוק קונים בתעריף סיטונאי, בדרך כלל עבור מכירות היום, במיוחד את הפריטים המתכלים. תעריפי הקמעונאות משתנים מדי יום, ולפעמים אפילו במהלך היום. חזרה למלון לארוחת בוקר ולאחריה נסיעה לקליקוט-Calicut (210 ק"מ-7 שעות). הנסיעה תשלב הרבה עצירות בטבע ובשולי הדרך לצילומים מזדמנים שכ"כ מאפיינים את הודו. בהגיענו ל-Calicut נתחיל לחקור את הרחובות הישנים והססגוניים ונהנה מצילום בשעת שקיעה. ארוחת ערב עם לינה במלון.
יום 6: 21.1.23 Calicut-Paravur-Kochi
מוקדם בבוקר נצא לסיבוב בבזאר הגדול, מאוחר יותר חזרה למלון לארוחת בוקר ולאחריה נסיעה לקוצ'י (190 ק"מ-05 שעות) בדרך נעבור בפאראוור ונבקר בבית הכנסת מאלה (Mala) או צ'נדמנגלאם (Chendamangalam). נצפה בתהליך אריגת כותנה ב-Chendamangalam. פאראוור, עיירה קטנה כ-20 ק"מ צפונית לקוצ'י הייתה אחד המקומות שבהם התיישבו יהודי קוצ'ין כפי שכונו יחד. מחקרים קובעים שהיו שמונה קהילות יהודיות בקראלה ולכל אחת מהן היו בתי כנסת משלה. את מאלה, ניתן לתאר כעיירה טיפוסית בקרלה עם מרכז מסחרי קטן ונמוך המשתרע לכל הכיוונים לתערובת של מגורים ורובעי עסקים מפוזרים. בית הכנסת לשעבר של מאלה נמצא במרכז העיר ובית הקברות היהודי נמצא במרחק קצר מזרחה לאורך כביש ראשי העובר מיד בניצב לבית השער (כיום חנות) של בית התפילה היהודי לשעבר. המשך בנסיעה לקוצ'י. עם ההגעה צ'ק אין במלון. ארוחת ערב עם לינה במלון.
יום 7: 22.1.23 Kochi-Munnar
לאחר ארוחת הבוקר נצא לאזור מבצר קוצ'ין לביקור בשוק התבלינים ובבית הכנסת המקומי. נבקר גם בשוק Ernakulamהססגוני. מאוחר יותר נסיעה למונאר (160 ק"מ-05 שעות) בדרך נעצור במפעל אבני הבניין ונצלם את הפועלים במקום. בערב יהיה לנו זמן חופשי להסתובב בבזאר הראשי של מונאר. ארוחת ערב עם לינה במלון.
יום 8: 23.1.23 Munnar
לאחר ארוחת הבוקר טיול ג'יפים למפעל לוקהארט (Lock Heart) דרך נופים עוצרי נשימה של מטעי תה נבקר במפעל לוקהארט אחד ממפעלי התה המטופחים מהתקופה הבריטית (בני 150 שנה) שם נוכל לראות עיבוד תה אורתודוקסי (עיבוד תה עלים). המכונות הישנות שעדיין בשימוש, אריזת דרגות התה השונות נעשות ביד והאווירה עצמה הופכת לחוויה מרתקת ללמוד עוד על תה. הסיור מתחיל בהליכה במטעי התה של לוקהארט ואינטראקציה עם קוטפי התה בשדות התה. נטייל ברובעי המגורים ונהנה מכוס תה מחנות הכפר. נתעד את אורח החיים של קוטפי התה על ידי ביקור בבתיהם במידת האפשר. בהמשך קצת זמן פנוי במרכז העיר מונאר כדי לראות ולצלם את אורח החיים של המקומיים. ארוחת ערב עם לינה במלון.
יום 9: 24.1.23 Munnar-Priyar
לאחר ארוחת הבוקר נצא ממונאר לכיוון פריאר (160 ק"מ-4 וחצי שעות). עם ההגעה צ'ק אין במלון. פריאר, בירת התבלינים של הודו עם מיטב התבלינים המיוצרים באופן אורגני. נהנה מסיור במטעים ובהמשך נצא להליכה קלה מאוד לאורך חנויות קטנות המוכרות כל מיני תבלינים ועשבי תיבול. אנחנו פשוט לא נוכל לעמוד בפיתוי של מיטב התבלינים ועשבי התיבול, כנראה בין הזולים והטובים בעולם. באזור מגדלים למעלה מ-12 זנים של תבלינים כולל ג'ינג'ר, שום, הל, וניל, פלפל, קינמון, קפה, תה וציפורן וכו'. בהמשך טיול טבע בג'ונגל פריאר עם מדריך טבע. שבילי טבע שונים החוצים בתי גידול מגוונים יוצרים את מסלולי ההליכה, בדרך כלל באורך של 4 עד 5 ק"מ. זוהי הזדמנות מצוינת לצפות בציפורים, פרפרים וחיות בר אחרות. השבילים עוברים לעתים קרובות דרך יערות נשירים, ירוקי עד ולחים המשובצים באדמות עשב וביצות-כאן רואים את החי והצומח במיטבו. נצא בקבוצות קטנות של ארבעה עד חמישה אנשים למסלולי טבע, כל אחת בליווי מדריך שבטי מיומן. ארוחת ערב עם לינה במלון.
יום 10: 25.1.23 Priyar-Alleppay
לאחר ארוחת הבוקר נסיעה לקטוואלאם (150 ק"מ-4 שעות) בדרך נעצור לצילום במטע גומי. משם נמשיך בנסיעה לאלפי. עם ההגעה צ'ק-אין בסירת הבית. Kettuvallam (סירת בית) סירות האורז הישנות שהוסבו כעת לתיירים הם חוויה בפני עצמה: מרפסת שמש שבה נוכל להתרווח על כיסאות קש בזמן שאנחנו צופים בעולם חולף. סירת הבית תיקח אותך באיטיות במורד נתיבי מים עם דקלים תלויים שישקטו את גדות הנהר. נעבור על פני מבניי קוטג'ים עם סכך ואריחים, מוארים עם קרטונים והיביסקוס. אנחנו נקבע את הקצב: נעצור איפה שנרצה, ננוח מתי שנרצה ונתפנק עם המאכלים הטריים ביותר שנקנו מהחקלאים והדייגים על גדות הנהר. נהנה מהשקיעה מסיפון הסירה. ארוחת צהרים וערב עם לילה בסירה.
יום 11: 26.1.23 Alleppay-Kochi
מוקדם בבוקר נהנה מהזריחה הפנורמית מהסיפון לפני שאנחנו מתפנקים עם ארוחת בוקר טעימה. מאוחר יותר נחקור את אזור אלפי בביקור בכמה מבנים ישנים, נעצור לראות ולצלם את מפעל הקופסאות המסורתי ואת מפעל האריגה. לאחר מכן ניסע לקוצ'י (75 ק"מ-שעתיים נסיעה) ככל שיהיה לנו זמן נצלם בעיר. בערב: הצגת מחול של Kathakali- Kathakali סגנון אינדיבידואלי של דרמה-ריקוד מסורתי מהעבר. קטאקלי כפי שאנו רואים אותו כעת מתוארך לערך בתקופה שבה שייקספיר כתב את מחזותיו. ארוחת ערב עם לינה במלון, אלה יהיו רגעי הפרידה מהודו, ננוח לפני הדרך הארוכה חזרה לארץ.
יום 12: 27.1.23 Kochi-ישראל
העברה מוקדמת לשדה התעופה ב-Kochi, מתחילים את דרכינו חזרה לארץ. הטיסה לארץ יוצאת בשעה 04:05, עצירת ביניים בדובאי ונחיתה בישראל בשעה 11:55. תם ונשלם.
מחיר הטיול: 4200$ לאדם בחדר זוגי. תוספת לחדר יחיד 750$
**מחיר הטיול עשוי להשתנות בהתאם לעלות כרטיסי הטיסה במעמד ההזמנתם והיטלי הדלק המשתנים.
המחיר כולל:
-
טיסות בינלאומיות (הלוך/חזור דרך יעד ביניים)
-
לינה בבתי המלון בדרגת תיירות טובה-כולל ארוחות בוקר/ערב במלון.
-
לילה אחד לינה על סירה בנהר.
-
מדריך צילום מקצועי.
-
מדריך מקומי דובר אנגלית.
-
רכב צמוד ממוזג ונוח.
-
בקבוקי מים לאורך כל הטיול
-
דמי כניסות לאתרים שבתכנית.
-
מפגש הכנה וגיבוש לפני הטיול / מפגש סיכום וביקורת עבודות לאחר הטיול.
המחיר לא כולל:
-
ביטוח נסיעות וציוד אישי.
-
עלויות הכרוכות במטען עודף.
-
ארוחות צהריים.
-
תשר לנותני השירותים המקומיים.
-
אשרת כניסה להודו. ניתן לקבל בשגרירות הודו בישראל.
-
הוצאות בעלות אופי אישי לרבות תקשורת, מזון ושתייה מעבר למסופק במסגרת הטיול, כביסה וכיו"ב.